Regisztráció
Elfelejtette jelszavát?

2019 évi Sítábor élménybeszámoló egy nagymama szemével

2019.03.12. 10:45:00


2019. március 1-6. között a győri cukis gyerkőcök és fiatalok ismét a téli sportoknak hódoltak a Goldecki sí régióban. 

Dr. Niederland Tamás főorvos Úr volt a megálmodója ennek a tábornak anno 35 évvel ezelőtt (http://www.gyermekdiabetes.hu/index.php?p=page@content&pid=3) Ez alatt az idő alatt mind gyerkőc, mind szülő kicsit elfelejthette a diabetes mindennapi gondját, baját. Szülők otthon pihenhetek és izgultak, gyerekeknek pedig eszükbe se jutottak az otthoniak, annyira jól érezték magukat. Mi sem bizonyítja jobban a sok köszönő szó közösségi oldalunkon (https://www.facebook.com/groups/173157766420690/ ) és lenti levél Novákné Katitól. Olvassátok szeretettel:


"Szeretnem megköszönni a lehetőséget hogy, nagymamaként részt vehettem a 35 éves hagyománnyal rendelkező győri cukorbeteg gyerekek sítáborában. 

Niederland Tamás főorvos Úr nevéhez fűződik a sítábor ötlete. Évtizedek alatt sikerült körülvennie magát olyan jól képzett, kellemes habitusú szakemberekkel, akik minden tekintetben helytállnak, s így neki csak a szakmai felügyeletre kell már gondolnia. Csodálatos eredménynek tartom, hogy a 20-30 éves korosztálynak-, akik egykori gondozottak voltak-  is van igénye arra, hogy részt vegyen a gyerekeknek szervezett táborában. Sőt! Megtalálják a helyüket, hisz a fizikai feladatok aktív részesei, és  a búcsúesten már hagyománnyá vált vetélkedőműsor megszervezése is az ő feladatuk! Ugyanolyan játékos vetélkedőt szerveznek a fiatal társaiknak, mint amiben annak idején nekik részük volt.

Ez a profi csapat olyan összehangoltan dolgozik, szervezik a tábort, hogy a diabeteses gyerekek semmiben nem érzik, hogy valamiről is lemaradnának. Ugyan úgy nyitástól zárásig síelnek, közben esznek, oktatják őket a síelésre. Ugyan úgy élvezik a síelés örömeit, mint az egészséges társaik. A síoktatás, azaz a kezdő síelők  bevezetése ebbe a csodás téli sportba egész nap folyik. Az oktatás is generációs örökség, hisz Zsolt édesapja nyomán folytatja a családi hagyományt. A tábor végére mindenki le tud csúszni a kellemes osztrák lejtőkön.

A hotelben is családias a hangulat, a szakácsok magyarok, akik évek óta főznek már a győri diabeteses csapatnak.

Öröm volt velük lenni, látni őket, ahogy segítik, támogatják egymást. 

Gratulálok a szervezőknek!

Novákné Kati "

Képeket hamarosan galériánkban is megtalálják, illetve saját képek a Győri cukik Facebook oldalon a hírfolyamban is. 


Kérjük, támogassa Egyesületünk működését SZJA-ja 1 %-ával!

Adószámunk: 19113478-1-08
Tagdíjbefizetés az Egyesület bankszámlájára:
OTP
 Bank : 11737007-20051486

Újdonságok

 Bár már az előző cikkben sok köszönő szó elhangzott, de ezt is szeretnénk a csokorba beilleszteni. 

Köszönjük a hálás szavakat Váróczi-Bakos Ritának 
 Az idei évi "TÖPR" is eltelt, sok szép emléket hagyva a résztvevők szívében.
Fogadjátok sok szeretettel ezeket a beszámolókat, köszönő leveleket, melyek arról tanúskodnak mind, hogy JÓ, AMIT CSINÁL A CSAPAT immáron 12. alkalommal. 

Fotogaléria

Copyright © 2010 Cukorbeteg Gyerekeket Támogató Egyesület
design: dwiki | created by Mimo
Pharma-Marketing Kft  Roche  Lilly  77 Elektronika Kft.  Novo Nordisk