Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében ún. sütiket használ.
Kérjük, támogassa Egyesületünk működését
a SZJA-ja 1%-ával!
Adószámunk: 19113478-1-08

Tagdíjbefizetés az Egyesület bankszámlájára:
OTP Bank : 11737007-20051486
Bezár

36. Sítábor Lachtal Élménybeszámolók


2023.03.28.
2023 Sítábor beszámoló egy frissen diagnosztizál tini szemszögéből
2023 március 3. és 6. között a győri cukorbeteg gyermekek idén is részt vehettek a gondozó és a Cukorbeteg Gyerekeket Támogató Egyesület által szervezett sítáborban. Idén az ausztriai Lachtal síterep volt az úti cél. Nekem, mint frissen diagnosztizált diabéteszesnek, ez volt az első táborom a csapattal és rengeteget segített.
Engem is megragadott régebben a síelés varázsa, viszont a diab miatt ezt a sportot kicsit komplikáltabban kell űzni… A táborban tudtam, hogy jó kezekben vagyok, nem kell félnem, hiszen nagyon vigyáztak ránk a szakorvosok és a kísérők. Megtanulhattam útravalóként azt is, hogyan vigyázzak a cukromra sport közben.
A 4 nap nagyon jó hangulatban telt. Sok sorstárssal megismerkedhettem, barátságok indultak és erősödtek a tábor alatt. A közösség nagyon befogadó volt és rengeteg tanácsot, támogatást kaptam a többiektől.
Szerencsénkre szép időnk volt ebben a néhány napban, az idő zömében a látási viszonyok is kitűnőek voltak, így ez sem akadályozta a síelést. A nap nagy részét a sípályákon töltöttük kisebb csoportokban, csodálatos környezetben, a hegyek panorámájával. A fejlődésünk is biztosítva volt, ebben síoktató segített.
Idén a pályaszállás előnyeit is kiélvezhettük. A nap végén a síelés befejeztével csak lecsúsztunk a szálláshoz, ahol nem sokkal később már meleg vacsorával vártak minket. Utolsó este egy közös csapatversenyen vettünk részt, ami a szokásos jó hangulatban telt, mindenki nagyon élvezte a feladatokat.

Köszönjük mindazoknak a munkáját, akik lehetővé tették számunkra ezt a csodálatos 4 napot. Remélem jövőre újból találkozunk.
Nagy Izabella
Győr
2023 Sítábor beszámoló egy diabos gyermeket nevelő család szemszögéből
2019-ben csatlakoztunk a győri Cukorbeteg Gyerekeket Támogató Egyesülethez, ugyanis ebben az évben januárban diagnosztizálták kisfiúnknál, Patriknál az 1-es típusú cukorbetegséget. Azóta nagyon sok, izgalmas, jó rendezvényen vehettünk részt és idén csatlakozhattunk a sítáborhoz is az egész családdal együtt.  Nagy izgalommal vártuk a március 03-i, péntek reggelt, amikor is kezdetét vette a 2023-as sítábor. A korai 5:45-ös találkozó ellenére, mindenki nagyon pontosan érkezett, a gyors bepakolás után, 6 óra után pár perccel már útnak is indultunk meghódítani a Lachtal-i sípályákat. Az úton minden rendben volt, így már ebéd előtt meg is érkeztünk a szálláshelyre, mely egy nagyon jó pályaszállás volt és már érkezéskor láthattuk a szobák ablakából a hegyről leérkező síelőket.
A gyors kipakolás után, szervezett csoportokban már ebéd után a sípályán lehettünk. Mivel gyermekeink még nem tudtak síelni/snowboardozni, így mi a tanuló pályára indultunk. Férjem és én snowboardozunk, így a gyerekek is azt szerették volna kipróbálni, ezért a gyerekpályán tanítottuk őket. Csatlakozott hozzánk Zsolt a síoktató is, hozta az újdonsült síelni tanulókat.  Minden nap 4 óráig voltunk a pályákon és azt követően mentünk vissza a szállásra, ahol 7 órától finom vacsora fogadott minket. Első este vacsora után egy bemutatkozó est volt. Az izgalmas, sok mozgással teli nap után Patrik éjszaka többször hypozott, így másnap a reggeli után „Kistina” doktornő kezelőorvosunk tanácsára állítottunk a bázison és indultunk is a sípályára. Aznap délután Ármin a nagyobbik fiúnk, aki 9 éves, már a kék pályán „száguldott” le édesapjával. Szülőként nagyon jó volt látni, hogy a többi gyermek is milyen jól érezte magát ebben a szuper közösségben és végig jó kezekben voltak a teljes sítábor alatt. Az utolsó este kis csoportokra lettünk bontva és játékos vetélkedőkön vettünk részt.
A sítábor alatt lehetőségünk volt más szülőkkel is többször beszélgetni, tapasztalatot cserélni így több új hasznos dolgot is tanulhattunk. A gyerekek élvezték a tábor minden percét, megtanultak snowboardozni és ha lehetőségük lesz rá szeretnének a következő években is részt venni a sítáborban.

Édel Patrik
és családja
Pannonhalma
 

 Kapcsolódó anyagok
Képek

Fotogaléria

Copyright © 2021 Cukorbeteg Gyerekeket Támogató Egyesület
design: 2D Grafika | created by TSI