Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében ún. sütiket használ.
Kérjük, támogassa Egyesületünk működését
a SZJA-ja 1%-ával!
Adószámunk: 19113478-1-08

Tagdíjbefizetés az Egyesület bankszámlájára:
OTP Bank : 11737007-20051486
Bezár

INFORMÁCIÓ ÉS ÁLLÁSFOGLALÁS Közösségi részvétellel kapcsolatban


2021.04.12.
KEDVES SZÜLŐK !

A pándemia kapcsán hozott kormányzati vészhelyzeti intézkedések eddig is lehetővé tették, hogy a krónikusan beteg gyermek igazoltan legyen távol az óvodákból, iskolákból.

2020. márciusától 2021. januárjáig ezt az intézkedést szakmailag nem tartottuk szükségesnek és indokoltnak a kevés és igen enyhe lefolyást mutató gyermek megbetegedések miatt. 2021. januárjától a „COVID 19 Brit” mutánsának elterjedésétől a helyzet gyökeresen megváltozott. Egyre több és egyre súlyosabb gyermek esettel  találkozunk, sajnos már tragédia is történt Covid fertőzés  kapcsán.

A diabetes, mint krónikus betegség, különösen rossz anyagcsere helyzet -  9% fölötti HbA1C esetén - fokozott kockázatot jelenthet a Covid fertőzések és annak lefolyása tekintetében. Ezért, ha Önökben kérdésként merül fel, hogy gyermekük a jelen helyzetben menjen –e óvodába, iskolába – a tanácsunk az, hogy a jelen (!) helyzetben  INKÁBB  NE MENJENEK KÖZÖSSÉGBE.

De ez nem csak a délelőtti hivatalos órákra vonatkozik, hanem a délutáni edzésekre, sport foglalkozásokra,és  különös tekintettel az esti és hétvégi „ bulikra „ !!!!


Tájékoztatásunkat a Magyar Diabetes Társaság Gyermekdiabetologia Szekció vezetőségének egyetértésével adtuk ki.

Győr, 2021. április 11

Dr. Niederland Tamás
Győr-Sopron-Moson megyei
Gyermekdiabetologiai gondozó
vezető főorvos
 

Fotogaléria

Copyright © 2021 Cukorbeteg Gyerekeket Támogató Egyesület
design: 2D Grafika | created by TSI