Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében ún. sütiket használ.
Kérjük, támogassa Egyesületünk működését
a SZJA-ja 1%-ával!
Adószámunk: 19113478-1-08

Tagdíjbefizetés az Egyesület bankszámlájára:
OTP Bank : 11737007-20051486
Bezár

Tóth család beszámolója a Törp Programról.


2017.08.08. Keves Törp Program Szervezők, Előadók és Támogatók!

Két igen élménnyel teli napot tudhatunk magunk mögött. A Szépalma Hotelban eltöltött idő bármennyire is információ dús volt, olyannak tűnik mintha egy pillanat lett volna.

 

Első körben a Hotel környezete, a csöndes nyugodt táj megteremtette a megfelelő befogadó légkört. Kifejezetten jó volt kicsit kiszakadni a rohanó világból, a nagyvárosok nyüzsgéséből. Az „elzártság” is segített abban, hogy jó kis csapat kovácsolódott a résztvevő családokból, szakemberekből és segítőkből. Mi nagyon kedves, segítőkész és professzionális embereket ismertünk meg.

 

A szakmai előadások orvosi, mind pedig technikai részről létfontosságúak egy diabeteses gyerkőc nevelésében, gondozásában. Igen elismerem, amikor a diabetes felüti a fejét, ott a kórházban olyan érzelmi és információs sokkot kaptunk mi szülők, hogy sok minden nem is ragadt meg bennünk. Ezért tartom kiváló lehetőségnek a Törp Tábort, ahol már kicsit lenyugodva tudunk új információkat elsajátítani és így a legjobbat nyújtani a gyerekeknek a továbbiakban. Jó érzés volt az is, hogy a „dokik” és segédeik is mindennapi ruhában voltak, nem egy hivatalos fehér köpenyben. Ezáltal egy sokkal emberibb hangulat jött létre. Köszönjük a technikai eszközökkel foglalkozóknak, hogy ők is személyesen vettek részt a rendezvényen, jelenlegi eszközeik és fejlesztéseik kifejezetten hasznosak számunkra és gyerekeinknek. Sok ismerettel gyarapodtunk általuk is és segítettek a jövő döntéseiben is, hogy merre tovább, melyik úton induljunk el, melyik „gyógyszer” vagy eszköz segíthet nekünk egy jobb karbantartásban/”kezelésben”.

 

Nagyon jó ötletnek tartom a közös étkezéseket is. Minden alkalommal más és már hasonló cipőben járó szülőkkel, gyerekekkel ültünk egy asztalnál és kikerülhetetlenül elindult közöttünk a beszélgetés,  eszmecsere, a tapasztalatok megosztása.

 

Külön szeretném kiemelni a Lurkósok „teljesítményét”. Különös köszönet és hála nekik ahogy a gyerekeket „lecsapták a kezeinkről” és kimagasló színvonalon bántak, foglalkoztak velük. Igen nehéz egy diabéteszes gyereket kiadni a „kezeink közül”, de a Lurkósok magasan szárnyalva vitték át a lécet. Lányom kérdése visszhangzik még mindig a fejemben amikor sajnos indulnunk kellett hazafelé „Apa, mikor jövünk legközelebb, mert szeretnék még a Lurkósokkal játszani, annyira jól éreztem magam.”

 

Így utólag szeretnénk megköszönni a szervezőknek, előadóknak, Lurkósoknak, gyártók képviselőinek és minden résztvevőknek, hogy két ilyen csodálatos napot kaptunk tőletek.

 

Köszönettel és hálával,

Tóth szülők, Max és Szandi

(Budapest)

 

 

Köszönettel,

Tóth Balázs

 

 

 Fotogaléria

Copyright © 2021 Cukorbeteg Gyerekeket Támogató Egyesület
design: 2D Grafika | created by TSI