Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében ún. sütiket használ.
Kérjük, támogassa Egyesületünk működését
a SZJA-ja 1%-ával!
Adószámunk: 19113478-1-08

Tagdíjbefizetés az Egyesület bankszámlájára:
OTP Bank : 11737007-20051486
Bezár

Szülői beszámolók, értékelések, a 2017 évi Törp Programról


2017.06.08.
             Kedves "Törp Program "  Rendezői  és  Támogatói!

 

                Hálánkat szeretnénk kifejezni Önöknek, hogy részt vehettünk ezen a rendezvényen és köszönetet mondunk a sokoldalú tamogatásért!

                Mély benyomást keltett bennünk a rendezvény. A szép táj, ahol a rendezvény zajlott, a barátias hangulat, a sok szakmai jótanács, szakorvosi felvilágosítás, az együtt töltött idő a sorstársakkal  és nem utolsó sorban a játszóbirodalom mind, mind  hozzájárult a felejthetetlen hétvégéhez, amelyet Szépalmán töltöttünk. Merem állítani, hogy ez a rendezvény segített bennünket a diabétesz elfogadásában, megértésében és kezelésében egyaránt!

 

                Az itt elhangzott információk elsajátítása elengedhetetlen a dibéteszes gyermek gondozásában.A táplálkozási, étrendi tanácsadások is hasznosnak bizonyultak,akárcsak a fizikai aktivitás fontosságát kiemelő  részletes leírások - a sportra való késztetés.A pszihés(depresszió) problémakról való beszélgetés lelki megnyugvással járt, erőt tudtunk meríteni a mindennapjainkhoz.Új barátokra leltünk,akikkel tartjuk a kapcsolatot,megosszuk véleményeinket ,tapasztalatainkat.

 

                A gyerekekkel foglalkozó Lurkó alapítvány csapata és a szakápolók segítségének köszönhetően sikerült elmerülni ezen információk elsajátításában. A gyerekek is nagyon jól érezték magukat!

 

                Elismerésünk azoknak akik megszervezték, akik hozzájárultak a rendezvény lezajlásához      és azoknak akik anyagi támogatást nyújtottak, hogy mindez megvalósuljon!

 

                                                           Tisztelettel,

                                                                                              a Székely család

                                                                                    ( Marosvásárhely )

 

Kedves szervezők, előadók, Lurkó alapítvány és támogatók!

 

Szeretném kifejezni hálámat, hogy részt vehettünk Szépalmán szervezett táborukban!

Családunk számára már nem újdonság a diabetes, 4 és fél éve élünk vele! Túl vagyunk már az első sokkhatáson, a gyászfolyamaton, mégis mélységesen együtt tudtunk érezni a friss diabos szülőkkel. Jelentkezésünk célja az volt, hogy kisfiúnk találkozzon pumpával élő gyermekekkel, hiszen egy ideje érdeklődik iránta, de nem tudja eldönteni, hogy szeretné-e kipróbálni vagy sem.

Meg kell mondjam, a hosszú hétvége során ennél lényegesen több információval, élménnyel, kapcsolattal lettünk gazdagabbak!

Az oktatások során rengeteg új dolgot tanultunk a diabetes kezelésével, új módszerekkel és a szénhidrátanyagcsere javításának lehetőségeivel kapcsolatban.

A legfontosabb felismerésünk az edukáció hatására azomban az volt, hogy nem dőlhetünk hátra, amiért gyermekünk már kiválóan, önállóan kezeli a betegségét, megtanultunk ezzel együtt vidám, minőségi életet élni, nagyon fontos, hogy a 8 feletti HA1C értékét kis odafigyeléssel, tájékozódással igen is a mi felelősségünk lejjebb tornázni! És ezt nem halogathatjuk, most kell változtatni a kezelésen, a szokásokon, ha kell a diétán is, hogy felnőttként már ez is természetes legyen számára!

Számomra elképesztő, megdöbbentő volt a Professzorok, Orvosok, Ápolók, Dietetikusok elhivatottsága, mellyel megerősítettek minket a hitünkben, hogy igenis jó kezekben vannak gyermekeink és jó irányba halad a magyar gyermek diabetes gondozás és technikai fejlődés! Látva, hogy számukra ilyen fontos gyermekeink helyes kezelése (még ismeretlenül is), megerősít, hogy nekünk is kötelességünk együttműködni velük és együtt a maximumot kihozni ebből a helyzetből!

Külön köszönetet szeretnék mondani a Lurkó alapítvány munkatársainak, akik áldozatos munkájukkal lehetővé tették, hogy részt vehessünk az előadásokon! Rengeteg szeretettel vették körül gyermekeinket, így a kicsik és a felnőttek is maximálisan azt érezhették, hogy ez a hétvége róluk szól, ők a főszereplők.

Bízom benne, hogy ez a lehetőség még nagyon sok család számára könnyíti meg az elfogadást, a kezelést és a mindennapokat, miközben egy felejthetetlen hétvégét tölthetnek egy ilyen csodás helyen, ilyen csodás, nagytudású, tiszteletreméltó és emberséges emberek között!

 

Köszönettel

Németh Ildikó, Erdők Róbert

Áron, Erik és Donát

( Tata )

 

 

 

 

 

 

 


Fotogaléria

Copyright © 2021 Cukorbeteg Gyerekeket Támogató Egyesület
design: 2D Grafika | created by TSI