Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében ún. sütiket használ.
Kérjük, támogassa Egyesületünk működését
a SZJA-ja 1%-ával!
Adószámunk: 19113478-1-08

Tagdíjbefizetés az Egyesület bankszámlájára:
OTP Bank : 11737007-20051486
Bezár

Szentgyörgyvölgyi beszámoló


2016.09.16. Szentgyörgyvölgyi táborozás

 

 

 

A győri Gyermekdiabetesz gondozó csapata 2016. 08. 22-e reggelén útra kelt kisebb, nagyobb gondozottjaival az Őrségbe. Célunk, hogy az idei évben is jó hangulatú 5 napot töltsünk együtt, sok játékkal, némi edukációval megfűszerezve. A szentgyörgyvölgyi Gó-Na szabadidő ismertük és szívesen    tértünk vissza sok év után. A gyerekek vegyes érzelmekkel töltötték az utat, ami részben a vércukroknak, részben az „anyahiánynak” volt köszönhető. Sokan közülük most először voltak távol a családtól.

 

Megérkezésünk az ebéddel kezdődött, majd az iszonyatos mennyiségű csomag kipakolásával. Hangulatos faházakban aludtunk, és az emeletes ágyak nekünk felnőtteknek igazi kihívást jelentettek.A barátkozások hamar elkezdődtek, majd a bemutatkozás, és a tábor napirendjének, tudnivalóiak ismertetése megtörtént.A vacsora, pótvacsora után elkövetkezett a fürdés és a takaródó ideje A sok élmény miatt természetesen nem volt egyszerű elaludni.Előbb, utóbb mindenkinek sikerült…..A gondos felügyelők  éjszaka is ügyeltek a vércukrok esésére,emelkedésére , hol némi elemózsiával, hol bólussal felfegyferkezve.A reggelek az ébresztés gyötrelmeivel, az inzulinadagok megbeszélésével, és a reggelizéssel kezdődtek. A tízóraiig kis csoportokban edukáción vettek részt 3 korosztályos csoportokban. A vércukormérésekről, beadási helyekről, korrekciókról beszélgettünk, természetesen nem túl nagy lelkesedéssel zajlottak a foglalkozások. És végre következhetett a várva várt játék!!!Kosárlabda, foci, vagy csak simán kergetőzés, bújócska, tollas labda a letőségek mindenre adottak voltak.

A napok hasonlóan zajlottak, de szerencsére, mivel az időjárás a kegyeibe fogadott minket, így a gyerekek fürödhettek minden nap a medecébe. Vizilabda mérkőzéseket vívtak nagy lelkesedéssel. Jártunk Csótár Rezső bácsinál a helyi keramikusnál, aki töretlen humorával megismertetett az agyagozás alapjaival. Az otthoniaknak kis emlékeket is vásárolhattak a gyerekek.

A csoportos foglalkozásokon még dietetikai  témában , és mindenféle élethelyzetekről szóló feladatokat oldhattak meg együttesen.

Szerdán ellátogatott hozzánk Hevesi Tamás, aki a szokásos közvetlenségével nyerte el a gyerekek bizalmát, és nekiláttak együttesen a tábori induló zene, szöveg, és koreográfia írásának. Nagyon vidáman, jó hangulatban elkészült a nagy mű.

A csütörtöki nap még egy veleméri kirándulást tartogatott számunkra, ahol megnéztük a „fény templomát”. A visszaút az erdőn keresztül kicsit hosszabbra sikerült, de a csodálatos látvány miatt megérte. Délután pedig újra jöhetett a várva várt medencézés.

 

A péntek már a csomagolásról, készülődésről, hazautazásról szólt.  Kicsik és nagyok nagy lázban égtek. Búcsúzkodás a GÓ-Nától, Szentgyörgyvöltől, Őrségtől. Rezső bácsi előtt elhaladva kis dudaszó is belefért az időnkbe. A hazaúton mindenki az újonnan szerzett barátaival csicsergett, és a jövő nyarat tervezte.

A gondozó csapata elcsendesedett, mi az ügyeleteket próbáltuk kipihenni. A 2017-es nyári tábort mi még nem szervezzük, csak azt tudjuk, hogy mindenképpen szeretnénk gondozottjainkat, (és persze a szülőket is) megajándékozni az együttlét, a közös kirándulások, kézműveskedés, és sok -sok élmény lehetőségével. Sok kisiskolás gyermek a táborokban teszi meg az első lépést az önállóság felé, itt ad be először egyedül inzulint, itt szúr először kanült. Könyebb ezeket a lépéseket megtenni, ha körülötte sorstársai bíztatják, és a számukra már ismert felnőttek segítik.

Reméljük, hogy egy picit hozzá tudunk tenni ahhoz a fejlődéshez, aminek a végén ezek a gyerekek kiegyensúlyozott, a diabetesüket jól menedzselő felnőttként kezdhetik az önálló életüket.

És akik nélkül nem jöhetett volna létre:

Győri Gyermekdiabeteszgondozó és Csapata :Tuifel Andrea, Török Ibolya, Dr Gál Veronika, Dr Makovi Helga, Horváth Zsoltné,Rogus Piroska, Degovics Teréz. Polgár Judit, Svarda Sándor, Szilágyi Ákos, és a beszámoló írója:   Tóthné Sebestyén Tímea

 


Fotogaléria

Copyright © 2021 Cukorbeteg Gyerekeket Támogató Egyesület
design: 2D Grafika | created by TSI