Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében ún. sütiket használ.
Kérjük, támogassa Egyesületünk működését
a SZJA-ja 1%-ával!
Adószámunk: 19113478-1-08

Tagdíjbefizetés az Egyesület bankszámlájára:
OTP Bank : 11737007-20051486
Bezár

Egy táborozó visszaemlékezése: sítábor 2005


2005.02.09.Sítábor 2005
Lubochna, Szlovákia


Az út a Vág partján vezetett a sípályára, szállásunktól olyan 13 percig tartott. A buszon mindenki beszélgetett, és már az úton is nagyon jó volt a hangulat.
Mikor a pályára értünk 12 perces lanovka út vitt a hegyre. A pályák szépek, és szikráznak a naptól. Először mindenki a �táborhelyre� megy, majd 3-4, esetleg 5-6 fős csoportokba oszlunk, és így együtt síelünk. A felvonóban kiabálunk, nevetünk, heccelünk, olyan mennyiségben, hogy a szlovák �őrök� csak néznek. Sajnos két kéztörés is történt. Őket mindenki nagyon sajnálta, és segítettünk nekik. Nekem szerencsém volt. Csak a fekete pálya közepétől �nyaltam� az aljáig.
1 órára mentünk ebédelni, hoztunk szendvicset, de lehetett a büfében is enni. Volt gőzgombóc is, de erről ennyit� A gőzgombócról Andi és Tamás Doktor Úr nem tudott, ezért nyugodt szívvel várták az uzsonnát. Evés után �Lufi Bával� és Edinával síelünk. ½ 4 kor találkoztunk a �táborhelyen�. Ezután meg haza és szabadfoglalkozás.
Ping-pongoznánk, de nincs villany. 5 fős követség megy Andrishoz, mert ő tud lengyelül és érti a szlovákot is. Hol a Rumcájsz*? � kérdi Andris. Megbeszéli, és holnap már meg is jön a villany.
Vacsora előtt a szakácsokat megtréfáljuk, az egyik Berti, a másik Ádám, de becsületes nevén �Tepsislovag�. Szóval fogkrém a kilincsre, s nézzük mit szól a mi lovagunk. A lovagunk hát belenyúl, s nem szól, csak ordibál. A kajánál minden jó az asztalon, de a legjobb a héten a pizza volt, és ez nemcsak az én véleményem.
Este mikor már a mérés megvolt, discman be, lámpa föl, viccek sora röpköd ott.
Reggel a zuhanyozás kész élmény, a hideg víz az élmény. Szidom is Rumcájszot, minek ilyen hidegben még a víznek is hidegnek lennie. Kaja után edukáció, néhány kép a rühes lábról s jön az előadás: �Kisbarátom tappancsodat mosd, vagy elrohad a mocsok rajta��. Edukáció után irány a sípálya, s ezt én már jól tudom leírtam, ezért hát nem untatom az Olvasót, hanem áttérek az utolsó napra.
No, de még előtte vásároltunk Rózsahegyen a síelés után. Mindenki Andrissal akart tartani, mert ahogy Rumcájsszal tud beszélni, a boltban is tud regélni. Én is vele tartok. Futólépés egy-kettő, siessünk a Hypernovába. Félúton a mobilboltnál fele csapat leragad. A vásárlásnak vége, hisz ez a beszámolónk kis töredéke.
Utolsó este a Nagyok bejelentik: számonkérés az edukációból. Mindenki beijedve, bosszúsan, csak egy pár nagy, köztük Matyi, kinek neve Nagytáska, vigyorog. S a végén, hogy mi is történik azt nem árulom el, mert ha jövőre Te is jössz, majd megtudod.

Hát igen, aztán itt az érzékeny búcsú, az utolsó hógolyó Rumcájsz felé repül. De a buszon sem unatkozunk, Andris - kit már említettem � gitározik nekünk. Nekem úgy tetszik, hogy kedvet kapok a zenére, és itthon püfölöm a zongorát. Azóta szüleim sokszor emlegetik Andrist.

* Rumcájsz a szálloda �Mindenese�


Budapest, 2005. február 6. Szentirmai Bálint
4.b


Fotogaléria

Copyright © 2021 Cukorbeteg Gyerekeket Támogató Egyesület
design: 2D Grafika | created by TSI